Principii bune de proiectare a site-urilor web

Cât de bine este realizat designul web al unui site web va determina succesul acestuia. Nu contează dacă designerii web au avut cea mai mare grijă atunci când l-au proiectat. Succesul site-ului tău web este determinat de utilitatea și utilitatea acestuia, nu de designul său vizual. Site-ul dvs. este chipul companiei dvs. și potențialii clienți îl vor vizita înainte de a vă vizita magazinul. Prin urmare, este imperativ să vă proiectați site-ul cu atenție. Imaginea mărcii dumneavoastră ar putea fi distrusă dacă nu îndepliniți cerințele.

Conversiile sunt mai importante decât îți dai seama. Chiar dacă aveți o strategie excelentă de stimulare a conversiilor, poate să nu fie suficientă dacă designul paginii dvs. este slab. Designul site-ului web nu se referă neapărat la felul în care arată sau se simte, ci la modul în care funcționează de fapt. Google poate găsi adesea chiar și cel mai simplu site web, cu designul său simplu și o utilizare excelentă. Aceste site-uri web au, de asemenea, vizionări ale utilizatorilor mai mari decât site-urile cu experiențe de utilizator slabe. Performanța depinde în întregime de eficacitatea și eficiența site-ului web.


Deci, cum proiectați un site web bun?

Pentru a proiecta un site web care funcționează, este nevoie de o gamă largă de profesioniști cu expertiză diferită. Când trebuie luată o decizie crucială, este nevoie de toate eforturile lor. Acest articol va sublinia 8 principii cheie pentru un design grozav de site web. Aceste principii de design îi vor ajuta pe web designeri să creeze modele uimitoare și să îmbunătățească gradul de utilizare a site-urilor web.

  1. Design simplu – Design desktop cu design site web

Este posibil ca site-urile web supraproiectate să nu funcționeze. Prea multe elemente pot distrage atenția vizitatorilor de la scopul tău principal. O pagină web concepută cu simplitate este întotdeauna o idee bună. Un site web cu un design curat și modern nu numai că îl va face să arate grozav, ci și va permite utilizatorului să navigheze fără probleme între pagini. Poate fi frustrant să încărcați un site web cu caracteristici de design care nu-și servesc scopul. Designul dvs. ar trebui să fie cât mai simplu posibil, pentru a-l face să pară ușor de utilizat pentru vizitatori și pentru a le permite să se orienteze cu ușurință.

Aceste teme WordPress simple te vor inspira!

  1. Consecvența designului

Consecvența designului site-ului este importantă. Potrivirea elementelor de design pe pagini este importantă. Ar trebui să utilizați aceleași fonturi, dimensiuni și butoane pe tot site-ul. Totul ar trebui planificat din timp. Ar trebui să finalizați fonturile și culorile pe care le utilizați pentru text, butoane etc. și să le aveți în vedere pe tot parcursul dezvoltării. Pentru a păstra toate informațiile despre stilurile de design și elementele, CSS (Foile de stil în cascadă) este un instrument excelent.

  1. Tipografie și lizibilitate

Textul rămâne regele site-ului web, indiferent cât de grozav este designul tău. Oferă utilizatorilor informațiile de care au nevoie. Aceste date fac parte integrantă din activitățile SEO, deoarece crawlerele motoarelor de căutare sunt familiarizate cu ele. Tipografia dvs. ar trebui să fie atrăgătoare din punct de vedere vizual și ușor de citit de către vizitatori.

Utilizați fonturi ușor de citit. Fonturile moderne sans-serif, cum ar fi Arial și Helvetica, sunt opțiuni excelente. Pentru corpul textului, puteți utiliza Arial, Helvetica și alte fonturi moderne sans-serif. Utilizați combinațiile corecte de fonturi pentru a crea fiecare element de design, cum ar fi butoanele, titlurile și corpul textului.

  1. Compatibilitate mobilă

Designul web ar trebui să răspundă la diferite dimensiuni de ecran, ținând cont de faptul că smartphone-urile, tabletele și phableturile devin din ce în ce mai populare. Designul site-ului dvs. trebuie să fie compatibil cu toate dimensiunile de ecran. Dacă nu, ai putea pierde bătălia în fața concurenței tale. Există multe studiouri de web design și puncte de service care vă pot transforma designul desktopului pentru a fi receptiv și adaptabil pentru toate dimensiunile de ecran. Aceste teme WordPress receptive pot fi folosite ca inspirație pentru următorul tău design.

  1. Paleta de culori și imagini

Combinația corectă de culori poate atrage utilizatorii, în timp ce combinațiile slabe pot provoca distragerea atenției. Trebuie să alegi o combinație de culori care să creeze o atmosferă plăcută și să lase o impresie pozitivă vizitatorilor tăi. Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, alegeți culori complementare pentru a crea un aspect echilibrat designului site-ului dvs. Spațiile albe sunt importante, deoarece împiedică site-ul dvs. să devină aglomerat vizual și dezordonat. Evitați să folosiți prea multe culori. Pentru a crea un design simplu, atrăgător și minimalist, puteți utiliza 3-4 tonuri pe întregul site.
Imaginile sunt aceleași. Nu utilizați mai multe imagini vibrante

  1. Încărcare ușoară

Site-urile web care durează prea mult să se încarce nu sunt ceea ce le place oamenilor. Optimizați dimensiunile imaginilor și combinați codul într-un singur fișier CSS sau JavaScript pentru a reduce solicitările HTTP. Pentru viteze de încărcare mai mari, comprimați HTML, JavaScript și CSS.

  1. Navigare ușoară

Studiile arată că oamenii petrec mai mult timp pe site-uri web cu navigare ușoară. S-ar putea să luați în considerare utilizarea bread scrums pentru a crea o ierarhie a paginii și butoane pe care se poate face clic pentru a asigura o navigare eficientă. Pentru a vă asigura că vizitatorii dvs. au informațiile de care au nevoie în trei clicuri, ar trebui să utilizați „regula celor trei clicuri”.

  1. Comunicare buna

Vizitatorii vă vizitează site-ul web pentru a găsi informații. Dacă site-ul dvs. web comunică eficient cu vizitatorii, aceștia vor petrece mai mult timp pe el. Pentru a facilita comunicarea cu vizitatorii, există câteva trucuri care pot fi folosite pentru a organiza informațiile. Acestea includ folosirea bine a titlurilor și subtitlurilor, tăierea vafei și utilizarea punctelor marcatoare în loc de propoziții lungi și sinuoase.

Puteți crea cu ușurință un site web funcțional și frumos, urmând principiile de mai sus. Ar fi greu să călătoriți pe distanțe lungi fără această bază. Vă puteți gândi doar la un design de succes, care este simplu și ușor de utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *